Μπορεί σε μερικούς να αρέσει, ενώ άλλοι να απεχθάνονται τον τακτικό καθαρισμό του μπάνιου, όμως ένα είναι το σίγουρο: είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.
Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δωμάτια του σπιτιού και χωρίς μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού, τα βακτήρια, τα άλατα και η μούχλα μπορεί να δημιουργήσουν πραγματικό πρόβλημα στο χώρο σου.
Καθαρίζοντας τακτικά το μπάνιο σου, μπορείς να διατηρήσεις την υγιεινή του χώρου, να διασφαλίσεις ότι ο εξοπλισμός και τα είδη υγιεινής θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για τα επόμενα χρόνια, αλλά και να βελτιώσεις την ποιότητα του χρόνου που περνάς μέσα στο χώρο αυτό.
Για να διευκολύνουμε τα πράγματα, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε παρακάτω μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να καθαρίζεις κάθε σημείο του μπάνιου σου, από τη μπανιέρα και το ντους μέχρι την τουαλέτα και τον νιπτήρα.
Αν όμως ψάχνεις ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού για αψεγάδιαστα καθαρό μπάνιο, η επιλογή της Angel Clean είναι μονόδρομος!
Περιεχόμενα:
Πώς να καθαρίσεις το μπάνιο σου
1. Μπανιέρα
Ο καθαρισμός της μπανιέρας ή του ντους είναι συνήθως η πιο δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, οπότε καλό είναι να ξεμπερδέψεις πρώτα με αυτή.
Οι μπανιέρες και τα ντους απαιτούν εβδομαδιαίο καθαρισμό για να αποφευχθεί η συσσώρευση ανθυγιεινών υπολειμμάτων σαπουνιού και βρωμιάς που αργότερα θα δυσκολευτείς να απομακρύνεις.
Πέρνα τη μπανιέρα σου με ένα ειδικό καθαριστικό μπάνιου και ένα μαλακό πανί. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις επίσης ένα καθαριστικό μπάνιου που καταπολεμά τα άλατα για ένα αστραφτερό αποτέλεσμα.
2. Καμπίνα και δίσκος ντουζιέρας
Η βρωμιά μπορεί να συσσωρευτεί γρήγορα μέσα στην καμπίνα της ντουζιέρας όταν δεν καθαρίζεται τακτικά.
Με την πάροδο του χρόνου, το νερό με πολλά άλατα και ο αφρός του σαπουνιού μπορεί να αναπτυχθούν και να κάνουν το ντους σου αντιαισθητικό, έως και επικίνδυνο, καθώς τα υπολείμματα καθιστούν το δίσκο του δαπέδου ολισθηρό.
Σκούπισε σε εβδομαδιαία βάση τον δίσκο της ντουζιέρας με ένα ειδικό καθαριστικό μπάνιου και ένα μαλακό πανί.
Για να διατηρήσεις τον δίσκο της ντουζιέρας σου σε άψογη κατάσταση, κάθε φορά που κάνεις ντους, ρίξε ζεστό σαπουνόνερο γύρω από τον δίσκο και στη συνέχεια σκούπισέ τον με ένα πανί, αποφεύγοντας τη χρήση ισχυρών καθαριστικών.
Για τις γυάλινες πόρτες της ντουζιέρας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό καθαριστικό γυαλιού και ένα πανί μικροϊνών για να τις κάνεις να λάμπουν.
3. Πλακάκια μπάνιου
Τα πλακάκια αποτελούν βασικό μέρος του μπάνιου, αφού είναι το κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης και του στυλ του χώρου.
Καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, οπότε η έλλειψη τακτικού καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει σε μία αντιαισθητική εικόνα που δύσκολα θα μπορεί να επανέλθει.
Σε εβδομαδιαία βάση, απλά σκούπισε τα με ένα καθαριστικό προϊόν γενικής χρήσης, αλλά μια φορά το μήνα πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσεις τους αρμούς.
Για να τους καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά, φτιάξε ένα μείγμα από 1 κούπα σόδα μαγειρικής και 1 κουταλιά του γλυκού αμμωνία.
Ρίξε σιγά-σιγά και τοπικά το συγκεκριμένο μείγμα στους αρμούς και παράλληλα ρίξε λίγο ξύδι στα πλακάκια του μπάνιου για να βγει αφρός.
Καθάρισε αμέσως το σημείο όπου εφάρμοσες το μείγμα με μια οδοντόβουρτσα.
Διαφορετικά, άφησε ένα διάλυμα καθαρισμού να δράσει περίπου για 30 λεπτά για να αφαιρεθούν ευκολότερα οι λεκέδες με την οδοντόβουρτσα.
4. Λεκάνη
Ο καθαρισμός της λεκάνης δεν χρειάζεται να είναι τόσο δυσάρεστος όσο φαντάζεσαι, ειδικά αν φροντίζεις να την καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθαριστικό τουαλέτας τοποθετώντας το στη λεκάνη και αφήνοντας το για λίγα λεπτά να δράσει.
Έπειτα, τρίψε τη λεκάνη με μια καθαρή βούρτσα τουαλέτας και σκούπισε το κάθισμα, το καπάκι και το εξωτερικό μέρος με ένα αντιβακτηριδιακό προϊόν καθαρισμού για να πετύχεις την επιθυμητή απολύμανση της. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις και το καζανάκι.
5. Νιπτήρας μπάνιου
Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, ο νιπτήρας του μπάνιου σου μπορεί να λερωθεί γρήγορα από αφρούς σαπουνιού, οδοντόκρεμα και να συσσωρευτούν βακτήρια.
Για να κάνεις τον καθαρισμό του νιπτήρα μια γρήγορη και απλή διαδικασία, ψέκασε με ένα καθαριστικό μπάνιου και άφησέ το για λίγα λεπτά.
Μόλις το καθαριστικό διαλύσει τους πιο δύσκολους λεκέδες, θα μπορείς να σκουπίσεις το νεροχύτη με ελάχιστη προσπάθεια.
Για να διατηρήσεις τις βρύσες γυαλιστερές, γυάλισε τις με ένα πανί μικροϊνών και καθαριστικό. Βεβαιώσου πρώτα ότι το προϊόν καθαρισμού που επέλεξες ταιριάζει στις βρύσες σου, καθώς ορισμένα καθαριστικά μπάνιου μπορούν να βλάψουν κάποια μέταλλα.
Εναλλακτικά, φτιάξε ένα μείγμα χρησιμοποιώντας βραστό νερό και μαγειρική σόδα με λευκό ξύδι ή στοματικό διάλυμα.
6. Καθρέφτης μπάνιου
Οι πιτσιλιές οδοντόκρεμας στον καθρέφτη του μπάνιου μπορούν να κάνουν ολόκληρο το χώρο σου να φαίνεται βρώμικος, γι’ αυτό κρατήστε τον αστραφτερό με τακτικό καθαρισμό.
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τον καθρέφτη είναι με το δοκιμασμένο διάλυμα λευκού ξυδιού και νερού και μια μαλακή πετσέτα μικροϊνών.
7. Πάτωμα μπάνιου
Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του μπάνιου σου, τα δάπεδα πρέπει πάντα να είναι το τελευταίο πράγμα που κάνεις. Για να καθαρίσεις γρήγορα το δάπεδο του μπάνιου σου, χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθαριστικό δαπέδου και σφουγγάρισε με καθαρό νερό.
Για μικρότερα δωμάτια, μπορεί να είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο σφουγγάρι αντί για σφουγγαρίστρα.
8. Σιφώνι
Είναι απαραίτητο να καθαρίζεις το σιφώνι του μπάνιου σου μερικές φορές το χρόνο γιατί αποτελεί το σημείο «συνάντησης» για τα νερά της μπανιέρας, του νιπτήρα και του πλυντηρίου ρούχων.
Επομένως, ο κίνδυνος να μαζευτεί μούχλα στο σημείο του σιφωνιού είναι πολύ υψηλός.
Για να καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά το σιφώνι του μπάνιου σου, θα χρειαστείς μαγειρική σόδα, σκόνη πλυντηρίου, μία κούπα μαλακτικό και μια παλιά οδοντόβουρτσα.
Κάνε ένα μείγμα με τα συγκεκριμένα υλικά, εφάρμοσέ το τοπικά και τρίψε με την παλιά οδοντόβουρτσα το σιφώνι σου.
9. Καλαθάκι απορριμμάτων
Ένα από τα αντικείμενα που απαιτούν λεπτομερή καθαρισμό στο χώρο του μπάνιου είναι το καλαθάκι απορριμμάτων.
Αρχικά, άδειασε εντελώς το καλαθάκι και στη συνέχεια πλύνε στην μπανιέρα τον κάδο, σκουπίζοντάς τον με χαρτί κουζίνας.
Έπειτα, ψέκασε με ειδικό απολυμαντικό σπρέι το καλαθάκι μέσα και έξω. Στο τέλος, τρίψε το καλαθάκι με μια καθαρή βούρτσα και θα είναι έτοιμο να το ξαναχρησιμοποιήσεις.
Συμπέρασμα για Καθαρισμό Μπάνιου
Τώρα που ξέρεις πώς ακριβώς να καθαρίσεις κάθε σημείο και αντικείμενο του μπάνιου σου, μπορείς να διασφαλίσεις την υγιεινή αλλά και την αστραφτερή εικόνα ενός βασικού χώρου του σπιτιού σου.
Αν όμως θέλεις ένα εγγυημένα αστραφτερό μπάνιο καθημερινά, χωρίς να χάνεις πολύτιμο χρόνο και κόπο, διάλεξε ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού. Στην Angel Clean, ο καθαρισμός σπιτιού είναι η ειδικότητά μας.
Επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε αλλά και πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να διατηρήσεις το περιβάλλον σου καθαρό και υγιεινό.
Συχνές ερωτήσεις
1. Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το μπάνιο μου;
Ιδανικά, θα πρέπει να καθαρίζεις το μπάνιο σου μία φορά την εβδομάδα. Καλό είναι επίσης να κάνεις ένα βαθύ και λεπτομερή καθαρισμό σε μηνιαία βάση για να στοχεύσεις σε περιοχές που παραλείπονται στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου ή χρειάζονται λίγη επιπλέον προσοχή.