Πώς να Διατηρήσετε το Σπίτι καθαρό αν έχετε κατοικίδια

Όταν μοιράζεσαι το σπίτι σου με έναν γλυκό και αξιολάτρευτο τετράποδο φίλο ξέρουμε ότι είσαι πανευτυχής. Υπάρχει όμως ένα «μελανό σημείο» σε αυτή τη συγκατοίκηση και δεν είναι άλλο από την καθαριότητα του σπιτιού. 

Σίγουρα, η παρουσία ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να δυσκολέψει την διατήρηση της καθαριότητας στο σπίτι ή να καταστήσει αναγκαίο τον πιο συχνό καθαρισμό του. Αλλά μην ανησυχείς!

Εάν είσαι λάτρης της καθαριότητας αλλά επίσης αγαπάς τον γούνινο σύντροφό σου, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να διαχειριστείς την ακαταστασία, τις εκατοντάδες τρίχες τριγύρω σου και τη βρωμιά και να απολαμβάνεις την υπέροχη παρέα του. 

Πώς να διατηρήσετε το σπίτι καθαρό αν έχετε κατοικίδια

Πέρα όμως από το αισθητικό κομμάτι, ο καθαρισμός του σπιτιού κρίνεται επίσης αναγκαίος, καθώς τα κατοικίδια μπορεί να μεταφέρουν στο σπίτι μας μικρόβια και παράσιτα που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες ή ακόμη και πιο σοβαρές παθήσεις.

Γι΄ αυτό φρόντισε άμεσα για τον λεπτομερή καθαρισμό του σπιτιού σου αφού απευθυνθείς σε ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού για αψεγάδιαστα αποτελέσματα ή διάβασε 5+1 αποτελεσματικές λύσεις για να διατηρήσεις το σπίτι σου καθαρό αν έχεις κατοικίδια ώστε να μειώσεις τον χρόνο καθαρισμού που απαιτείται για το σπίτι και να το έχεις πάντα ή σχεδόν πάντα καθαρό!

5+1 τρόποι για καθαρό σπίτι με κατοικίδια

1. Σκούπισε τα πόδια του πριν μπει σπίτι & βούρτσισε το κατοικίδιο συχνά

Για να μειώσεις την ποσότητα βρωμιάς και σκουπιδιών στο σπίτι, μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις μερικούς απλούς τρόπους.

Καταρχάς, πριν το κατοικίδιό σου μπει μέσα, σκούπισε του τα πόδια με ένα υγρό πανί ή πετσέτα. Έτσι, διατηρείς το σπίτι σου καθαρό και αποτρέπεις την είσοδο της βρωμιάς.

Εάν το αφήνεις να ανέβει στον καναπέ, μην ξεχνάς να καθαρίζεις καλά τα πόδια του προτού ανέβει.

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις την ποσότητα τριχών στο σπίτι είναι να βουρτσίζεις το κατοικίδιό σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Κάνοντας αυτό τον εύκολο και γρήγορο καθαρισμό σε εξωτερικό χώρο, μειώνεις τις τρίχες που καταλήγουν στο σπίτι.

2. Πλύνε τακτικά το κρεβατάκι και τα αντικείμενα του κατοικιδίου

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις την ποσότητα βρωμιάς, σκόνης και τρίχας στο σπίτι σου είναι να πλένεις τακτικά τα κρεβάτια των κατοικίδιων σου.

Αυτό εξοικονομεί χρόνο καθαρισμού και βοηθά να διατηρούνται τα κατοικίδιά σου υγιή, αποτρέποντας προβλήματα από ψύλλους και μολύνσεις του δέρματος.

Τα κρεβάτια για κατοικίδια ζώα, τα παιχνίδια και ακόμα και τα καλώδια μπορεί να συγκεντρώνουν έντονη οσμή από το σκύλο, γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός τους.

Μπορείς να ελέγξεις αν πλένονται στο πλυντήριο, διαφορετικά μπορείς να τα πλύνεις με το χέρι στο νεροχύτη. 

Κάνε τον καθαρισμό αυτό μια ηλιόλουστη μέρα, αφήνοντας τα αντικείμενα να στεγνώσουν έξω. Ο ήλιος θα βοηθήσει σημαντικά στο να εξουδετερωθούν οι άσχημες οσμές.

3. Χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα

Εάν θέλεις να καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά το σπίτι σου, μπορείς να επιλέξεις την ηλεκτρική σκούπα. Είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να καθαρίσεις τον καναπέ σωστά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάς και να τραβάς τα μαξιλάρια πλάτης, διότι εκεί συγκεντρώνονται πολλές τρίχες από το ζωάκι σου. 

Υπάρχουν ειδικές σκούπες για τον καθαρισμό της τρίχας των κατοικιδίων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην απομάκρυνση των τριχών, της βρωμιάς και των υπολειμμάτων των κατοικίδιων ζώων.

Επομένως, πρέπει να αναζητήσεις μία σκούπα με εξαιρετικά ισχυρή αναρρόφηση, ποιοτικό φίλτρο και μια καλή βούρτσα για την αποτελεσματική αφαίρεση των τριχών και όχι απλώς τον διασκορπισμό τους.

Σιγουρέψου επίσης καθαρίζεις τακτικά το φίλτρο, διότι ένα φίλτρο με τρίχες και βρωμιές θα διατηρεί τις δυσάρεστες οσμές!

Πώς να διατηρήσετε το σπίτι καθαρό αν έχετε κατοικίδια

4. Βάλε στον καναπέ καλύμματα που πλένονται

Για την εξοικονόμηση χρόνου και τη διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού με κατοικίδια, καλό είναι να τοποθετήσεις στα έπιπλά σου καλύμματα που πλένονται εύκολα στο πλυντήριο. 

Προτίμησε μία οικονομική κουβέρτα για τον καναπέ ή ένα φθηνό ριχτάρι που θα σου δίνουν την ευκαιρία να απολαύσεις την συντροφιά του κατοικιδίου σου και να χαλαρώσεις με την παρέα σου χωρίς άγχος. Έτσι θα προστατευτούν τα υφάσματά σου και θα παρατείνεις τη ζωή των επίπλων σου.

5. Να έχεις πάντα διαθέσιμα μωρομάντηλα 

Για να καθαρίσεις γρήγορα τη σκόνη ή κάποιον φρέσκο λεκέ, πάντα έχε μερικά μωρομάντηλα στη διάθεσή σου. Είναι εξίσου χρήσιμα για να αφαιρέσεις τις τρίχες και τη σκόνη από σημεία που δυσκολεύεσαι να φτάσεις, όπως οι γωνίες του δωματίου.

Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα γρήγορο καθάρισμα της γούνας του κατοικιδίου σου, όταν επιστρέφετε από τη βόλτα.

Έτσι, έχεις πάντα το απαραίτητο εργαλείο για γρήγορο καθαρισμό στο χέρι σου. Μην ξεχνάς να τα έχεις πάντα μαζί σου, είναι πρακτικά και λειτουργούν αποτελεσματικά σε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. 

Όταν το κατοικίδιό σου δημιουργήσει κάποιο λεκέ ή αφήσει τρίχες στο πάτωμα, απλώς χρησιμοποίησε τα μωρομάντηλα για άμεση αποτελεσματικότητα. Είναι πρακτικά και θα σε βοηθήσουν να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό και φρέσκο.

6. Αέρισε το σπίτι σου

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την απομάκρυνση των επίμονων οσμών από τα κατοικίδια είναι ο συχνός και σωστός αερισμός του σπιτιού. Άνοιξε όλα τα παράθυρα του σπιτιού αφήνοντας τον φρέσκο αέρα να μπει μέσα ακόμη και το χειμώνα, τουλάχιστον για 10 λεπτά. 

Η ατμόσφαιρα θα ανανεωθεί και θα νιώσεις τον αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού πιο φρέσκο και με λιγότερες απωθητικές μυρωδιές!

Συμπέρασμα για το Πώς να διατηρήσετε το σπίτι καθαρό αν έχετε κατοικίδια

Για να διατηρήσεις το σπίτι σου καθαρό αν έχεις κατοικίδια, υπάρχουν διάφοροι χρήσιμοι τρόποι καθαρισμού που μπορείς να ακολουθήσεις.

Απλές και καθημερινές πρακτικές, όπως το τακτικό σκούπισμα τακτικά, το βούρτσισμα των κατοικιδίων σου και η χρήση μωρομάντηλων για γρήγορο καθάρισμα, μπορούν να καταπολεμήσουν άμεσα τη βρωμιά και τις τρίχες. 

Αν παρόλα αυτά οι παραπάνω τρόποι για καθαρισμό του σπιτιού με κατοικίδιο δεν σε διευκολύνουν αρκετά, μπορείς να επιλέξεις ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού για βιολογικό καθαρισμό που θα αναλάβει την εξειδικευμένη φροντίδα του σπιτιού σου. 

Αυτό που χρειάζεται απλώς να κάνεις είναι η προσεκτική επιλογή συνεργείου καθαρισμού βάσει των αναγκών του χώρου σου αλλά και του αγαπημένου σου τετράποδου φίλου! 

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το σπίτι με κατοικίδια ζώα;

Αν έχεις κατοικίδιο θα πρέπει να γνωρίζεις πώς να καθαρίζεις το χαλί χωρίς να το πλύνεις, με ηλεκτρική σκούπα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να διατηρείται πάντα το σπίτι καθαρό από τις τρίχες του και τη βρωμιά που μεταφέρεται. Αν θέλεις ένα βαθύτερο καθαρισμό χαλιών θα πρέπει να τα πλένεις με απορρυπαντικό τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο. 

Πώς να καθαρίσω με ασφάλεια το σπίτι με τα κατοικίδια ζώα;

Εάν βρέξεις το πάτωμα ή τους πάγκους με απολυμαντικά και καθαριστικά, κράτησε τα κατοικίδια μακριά μέχρι να στεγνώσουν. Ιδανικά, ξέπλυνε καλά το πάτωμα με νερό πριν πατήσουν ξανά τα κατοικίδια.

Πόσο συχνά πρέπει να σφουγγαρίζω το πάτωμα αν έχω κατοικίδια;

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να σφουγγαρίζεις 2-3 φορές την εβδομάδα για να εξασφαλίζεται η μέγιστη καθαριότητα του πατώματος ή όποτε ο τριχωτός σου φίλος φέρνει λίγη περισσότερη βρωμιά ή λάσπη απ’ έξω.

Ένα μικρό κόλπο που μπορείς να κάνεις είναι να προσθέσεις λίγο καθαριστικό με άρωμα, για να δώσεις στο σπίτι σου μια ωραία μυρωδιά αφού τελειώσεις το σφουγγάρισμα.

Σχολιάστε