Πώς να επιλέξεις συνεργείο καθαρισμού

Όπως λέει και η γνωστή παροιμία, «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» και πολλοί είναι αυτοί που την ασπάζονται ευλαβικά! Ένας καθαρός χώρος, πέρα από τους λόγους υγιεινής, μπορεί να αλλάξει την διάθεση και να κάνει ένα άτομο να νιώθει πιο άνετα και οικεία μέσα σε αυτόν.

Πώς να επιλέξεις συνεργείο καθαρισμού

Όπως μάλλον γνωρίζεις ήδη όμως, είτε πρόκειται για το σπίτι είτε για τον επαγγελματικό σου χώρο, η απλή καθαριότητα που κάνεις δεν αρκεί για την πλήρη απομάκρυνση των μικροοργανισμών και τον λεπτομερή καθαρισμό κάθε γωνίας.

Γι’ αυτό ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού μπορεί κυριολεκτικά να σε «σώσει». Σε βοηθάει να γλιτώσεις χρόνο, χρήματα και κόπο, ενώ μπορείς να απολαμβάνεις ένα αστραφτερά καθαρό σπίτι ή γραφείο όποτε θελήσεις, ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις σου.

Ποιο είναι όμως το κατάλληλο συνεργείο καθαρισμού για τον οικιακό ή τον επαγγελματικό σου χώρο; Τι πρέπει να λάβεις υπόψη και ποια κριτήρια να εξετάσεις ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή;

Βρες στο άρθρο που ακολουθεί τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και πάρε την απόφαση για το συνεργείο καθαρισμού που θα βγάλει εσένα και τον χώρο σου κυριολεκτικά… ασπροπρόσωπους!

5 κριτήρια για να επιλέξεις συνεργείο καθαρισμού 

Υπάρχουν 5 βασικά κριτήρια που πρέπει να εξετάσεις πριν επιλέξεις το κατάλληλο συνεργείο καθαρισμού σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου που θα καλύπτει τις ανάγκες σου. 

Επομένως, πρέπει να ερευνήσεις αν το εκάστοτε συνεργείο καθαρισμού επικεντρώνεται στον αποτελεσματικό και λεπτομερή καθαρισμό του χώρου σου μέσα από μία γκάμα υπηρεσιών, αν διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο, επαγγελματικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό, αν οι τιμές που προσφέρει σε συμφέρουν και αν γενικότερα σου ταιριάζει η νοοτροπία της εταιρείας.

1.Εξοπλισμός

Ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής συνεργείου καθαρισμού είναι το αν διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας, ειδικά διαμορφωμένα και γρήγορα μηχανήματα

Ο εξοπλισμός αποτελεί το άλφα και το ωμέγα ενός συνεργείου και είναι αυτός που καθορίζει το αν ο καθαρισμός γίνεται εν τέλει σε επαγγελματικό επίπεδο ή όχι. 

Ένας επαγγελματικός εξοπλισμός εξασφαλίζει όχι μόνο την ακρίβεια και τη διάρκεια του καθαρισμού, αλλά και την ταχύτητα. 

Επομένως, ένα συνεργείο καθαρισμού επαγγελματικών χώρων που διαθέτει σύγχρονο και εξειδικευμένο εξοπλισμό, μπορεί να προβεί στον άμεσο καθαρισμό των χώρων, με αποτέλεσμα να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος εργασίας.

Δες επίσης 5 βασικά tips για σωστό καθαρισμό γραφείων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακόμη, σιγουρέψου ότι το συνεργείο θα διαθέτει ειδικά καθαριστικά, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ανάλογα με την κάθε επιφάνεια και το υλικό κατασκευής της.

2. Τιμές

Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σου, η συνεργασία με το συνεργείο καθαρισμού θα είναι σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. 

Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το budget που χρειάζεται εξαρχής για να μπορείς να κάνεις τον ανάλογο οικονομικό προγραμματισμό χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ή ανατροπές στην πορεία. 

Αρκετά συνεργεία καθαρισμού παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συμφέρουσες τιμές ή μπορεί να κάνουν ειδικές προσφορές-εκπτώσεις σε πελάτες με σταθερή συνεργασία, οπότε διάλεξε αυτό που προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.  

3. Πληθώρα υπηρεσιών

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να εξετάσεις κατά την επιλογή ενός συνεργείου καθαρισμού είναι η παροχή μεγάλης γκάμας υπηρεσιών.

Αν εξασφαλίζει δηλαδή τον ενδελεχή καθαρισμό συγκεκριμένων χώρων και αντικειμένων με την παροχή εξειδικευμένων, στοχευμένων υπηρεσιών, όπως ο βιολογικός καθαρισμός για την άμεση απαλλαγή από μικροοργανισμούς, βακτήρια, ακάρεα και μύκητες. 

Ο βιολογικός καθαρισμός μπορεί να περιλαμβάνει τον καθαρισμό επίπλων, οχημάτων, στρωμάτων ή χαλιών, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του χώρου σου.

Ακόμη, αν θες να δώσεις έμφαση στον καθαρισμό του μπαλκονιού σου από τη μάστιγα που λέγεται “περιστέρια”, αλλά δεν ξέρεις πώς να καθαρίσεις το μπαλκόνι από κουτσουλιές, απευθύνσου σε συνεργεία που παρέχουν την υπηρεσία καθαρισμού περιττωμάτων περιστεριών.

Δυσάρεστες συγκυρίες όπως μία πυρκαγιά, θα σε οδηγήσουν στην επιλογή ενός συνεργείου που ειδικεύεται στον καθαρισμό σπιτιού μετά από φωτιά

Τέλος, υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις όπου θα χρειαστείς ένα εξειδικευμένο, άμεσο και αποτελεσματικό συνεργείο καθαρισμού. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός μετά από μετακόμιση, ανακαίνιση ή νεόδμητα κτίρια, μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ κούραση και πολύτιμο χρόνο (που δεν υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις).

4. Προσωπικό

Πέρα από τον εξοπλισμό και τα υλικά μέσα, ένα βασικό κριτήριο επιλογής του σωστού συνεργείου είναι το εργατικό δυναμικό.

Είναι αρκετά εξειδικευμένο και καταρτισμένο το προσωπικό, ώστε να χειρίζεται σωστά τα μηχανήματα; Ολοκληρώνουν όλες τις εργασίες άμεσα και αποτελεσματικά; Έχουν πολύχρονη πείρα και κατάρτιση στις υπηρεσίες καθαρισμού;

Αφού απαντήσεις τα παραπάνω ερωτήματα, αναλογίσου πόσο σημαντικό είναι ένα έμπειρο αλλά και έμπιστο προσωπικό, που θα σου εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν θα χρειάζεται η δική σου εποπτεία καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού.  

5. Νοοτροπία και επαγγελματική συμπεριφορά 

Ακόμη και το πιο επιτυχημένο συνεργείο καθαρισμού μπορεί να συνειδητοποιήσεις με τον καιρό ότι δεν ταιριάζει με τη δική σου νοοτροπία και δεν ανταποκρίνεται στην επαγγελματική συμπεριφορά που νόμιζες ότι θα εισπράξεις.

Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι απόλυτα προβλέψιμο γιατί μπορεί να συμβεί στην πορεία της συνεργασίας σας, όμως μέσα από τις κριτικές και τα σχόλια άλλων πελατών, αλλά και την εντύπωση που αποκόμισες από την αρχική επικοινωνία με την εταιρεία, μπορείς να βγάλεις μερικά συμπεράσματα για την αναμενόμενη επαγγελματική συμπεριφορά.

Η νοοτροπία αυτή και οι βασικές αρχές μιας εταιρείας-συνεργείου καθαρισμού σχετίζονται με την ευγένεια, την υπευθυνότητα, τη συνέπεια, την τήρηση των προθεσμιών και την ευελιξία στις ώρες εξυπηρέτησης που σε διευκολύνουν.

Πώς να επιλέξεις συνεργείο καθαρισμού στην Covid εποχή

Η πανδημία έκανε σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκάθαρη την ανάγκη καθαριότητας και απολύμανσης του προσωπικού και επαγγελματικού μας χώρου περισσότερο από ποτέ. 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας κι έπειτα, τα συνεργεία καθαρισμού έχουν κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στους κανόνες λειτουργίας τους για να συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες υγιεινής. 

Έτσι, προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας καθαρισμού, όσο και στους πελάτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Για να επιλέξεις το κατάλληλο συνεργείο καθαρισμού για τον οικιακό ή επαγγελματικό σου χώρο κατά την covid εποχή λοιπόν, πρέπει να διευκρινίσεις ορισμένα θέματα, ώστε να σιγουρευτείς ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Οι κυριότερες διευκρινίσεις σχετίζονται με τα εξής:

  • Πολιτική για τον Covid-19 (μέσα μετακίνησης υπαλλήλων από/προς τον χώρο σου κ.ά.)
  • Ένδυση συνεργείου καθαρισμού, χρήση μάσκας προστασίας, ειδικών γαντιών, κ.ά.
  • Εξοπλισμός συνεργείου καθαρισμού (απολυμασμένα εργαλεία, καθαριστικά με αντισηπτική δράση για απολύμανση χώρων, πιστοποιημένα μηχανήματα κ.ά.) 
  • Διάρκεια καθαρισμού (λεπτομερής και σωστός καθαρισμός και απολύμανση χώρου)

Ακόμη, καλό είναι να φροντίσεις όση ώρα διαρκεί ο καθαρισμός να απουσιάζουν όλα τα άτομα από τον προσωπικό ή επαγγελματικό σου χώρο για να μην δημιουργείται συνωστισμός. 

Για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα καθαρισμού και απολύμανσης, επίλεξε ένα συνεργείο καθαρισμού που ο βιολογικός καθαρισμός περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες τους – για την άμεση απαλλαγή από μικροοργανισμούς, βακτήρια, ακάρεα και μύκητες.

Συχνές ερωτήσεις

1. Γιατί είναι απαραίτητο ένα συνεργείο καθαρισμού για το σπίτι μου;

Η καθημερινή συγκέντρωση πλήθους μικροοργανισμών στο σπίτι μας, οι οποίοι μάλιστα είναι αόρατοι με γυμνό μάτι, μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα διάφορα θέματα υγείας.

Με έναν απλό καθαρισμό μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση στην κατάσταση, αλλά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ριζικά.

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να το αναθέσουμε σε ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού, ώστε να γίνει ένας βαθύς καθαρισμός του σπιτιού με αποτελεσματικό τρόπο.

Σχολιάστε